Документи для оформлення польської робочої візи

Документи для польської робочої візи

Майбутньому працівникові необхідно подати визначений законодавством Польщі пакет документів. Українці, які мають досвід роботи за кордоном, радять перш за все забрати дозвіл та пройти реєстрацію, щоб потрапити на прийом до консульства або візового центра. Після завершення процедури реєстрації, можна збирати усі необхідні документи.

Для оформлення робочої візи необхідно довести, що метою Вашого приїзду до Польщі є робота. Зробити це можливо за наявності запрошення, яке отримано від роботодавця/воєводи або дозволу на роботу (сезонна робота). Термін оформлення таких документів 5–24 дні.

Інформація, наявність якої є обов’язковою для дозволу/запрошення:

  • прізвище та ім’я, серія та номер закордонного паспорта, рік народження майбутнього працівника;
  • роботодавець, а саме назва фірми, підпис керівника та печатка;
  • терміни візиту (дати та кількість днів);
  • мета візиту;
  • чітко вказано, хто відповідає за оплату проживання та транспортні витрати.

Правильно заповнене запрошення або дозвіл, сприяють прискоренню винесення рішення про видачу робочої візи. Дозволи від воєвод мають пріоритет, бо він самостійно здійснює перевірку того, хто надає роботу. Від так, консул практично не має підстав для сумніву, що громадянин насправді працевлаштується та збирається працювати.

Крім цього, запрошення від ректора польського університету науковому співробітнику, запрошення від компанії будь-якому випускнику польського вищого навчального закладу або наукового інституту, також являє собою підставу, зважаючи на яку можна отримати робочу візу.

Стандартний пакет документів на робочу візу

Пакет документів на робочу візу в Польщу

Окрім підтвердження мети приїзду до країни, існує стандартний перелік документів, які необхідно подати для оформлення польської візи. Після реєстрації у черзі до консульства, потрібно зібрати повний пакет документів. Слід звертати особливу увагу на строки, так як деякі довідки мають обмежений термін дії, зазвичай доволі короткий.

Перелік документів, що входять до стандартного пакету:

  • анкета для отримання візи (на сайті консульства Польщі розміщено зразки заповнення документа);
  • дві кольорові фотографії розміром 3,5×4,5 см (завчасно попередьте фотографа про те, що фото необхідні для оформлення візи, таким чином будуть дотримані необхідні норми);
  • оригінал та копія закордонного паспорту: перша сторінка для національної візи; копія першої та інших сторінок, що містять відмітки раніше отриманих Шенгенських віз – для типу С 05. Закордонний паспорт повинен мати що найменше дві пусті сторінки для відміток про візу. А також він має бути дійсний що найменше ще 3 місяці після визначеної дати повернення додому;
  • оригінал та копія страхового медичного поліса та копія квитанції про оплату. Покриття не менше 30 000 євро, повинен діяти увесь час перебування у Польщі та інших країнах зони Шенген;
  • оригінал та копія українського паспорту;
  • документ, що спроможний довести Вашу платіжну здатність. Наприклад, виписка з банківської установи, податкова декларація, довідка, що підтверджує отримання стипендії, пенсії, довідка про право власності та інше);
  • оригінал квитанції про сплату послуг ППВА (пункту прийому візових анкет) та візового збору.

За отриманням більш точної інформації радимо звертатися до ППВА або у консульство, тому що в залежності від різних обставин перелік обов’язкових документів може мати додаткові пункти.

© 2018 visa-help.com.ua – Оформлення візи, побут, життя та працевлаштування за кордоном.