Открыть меню

Документи для оформлення візи в Польщу

[adsense1]

Документи на візу в Польщу

На оформлення візи в Польщу заявнику необхідно подати до ППВА визначений польським законодавством пакет документів. Його склад залежить від вашої мети поїздки. В перелік обов’язкових документів на візу входять:

  • Анкета заявника на отримання візи. Візовий формуляр заповнюється латинськими літерами, транслітерація – українською, польською чи англійською мовами (на сайті консульства Польщі розміщені зразки заповненого документа). Анкета обов’язково має бути підписана особисто заявником.

    Зразок анкети на отримання візи в Польщу
    Документи - анкета на візу в Польщу

  • Дві кольорові фотографії розміром 3,5×4,5 см., що дають змогу ідентифікувати заявника, та відповідають усім вимогам. Ви можете зробити фото в візовому центрі, або самостійно в будь-якому фотоательє (завчасно попередьте фотографа про те, що фото необхідні для оформлення візи, таким чином будуть дотримані необхідні норми). Фотографії заявника мають бути не старше 6 місяців.
  • Оригінал закордонного паспорту, копія першої сторінки та копії сторінок, що містять відмітки раніше отриманих Шенгенських віз за останні 3 роки (копія останньої національної візи). Закордонний паспорт повинен мати щонайменше дві чисті сторінки для відміток про візу, а також бути дійсний, як мінімум ще 3 місяці після визначеної дати повернення додому.
  • Оригінал та ксерокопія внутрішнього паспорту громадянина України.
  • Оригінал квитанції про сплату послуг ППВА, якщо документи подаються до візового центру, та квитанції про сплату візового збору (Шенген віза).
  • Оригінал та копія страхового медичного полісу з покриттям не менше 30 000 євро, який повинен бути дійсний у всіх країнах Європейського Союзу та охоплювати увесь час перебування закордоном. Оригінал квитанції про оплату медичного страхування. Ви можете придбати поліс безпосередньо в візовому центрі у страхової компанії PZU. Вона гарантує компенсацію коштів у випадку отримання відмови у відкритті візи.
    Документи на візу - страхування
  • Інші довідки та документи, що залежать від типу та виду візи в Польщу. Документи, що підтверджують мету поїздки, рід занять, можуть довести вашу платіжну здатність та інше. У кожному окремому випадку потрібен різний набір документів.
    Наприклад, для оформлення робочої візи необхідно довести, що метою вашої поїздки до Польщі є робота. Зробити це можливо за наявності запрошення, яке отримано від роботодавця/воєводи або дозволу на роботу (сезонна робота). Термін оформлення таких документів 5–24 дні.
[adsense2]

Правильно заповнене запрошення або дозвіл, сприяють прискоренню винесення рішення про видачу робочої візи. Дозволи від воєвод мають пріоритет, бо він самостійно здійснює перевірку того, хто надає роботу. Від так, консул практично не має підстав для сумніву, що громадянин насправді працевлаштується та збирається працювати.

Крім цього, відкрити робочу візу можливо будучи науковим співробітником за запрошенням від ректора польського університету. Запрошення від компанії будь-якому випускнику польського вищого навчального закладу або наукового інституту, також являє собою підставу, зважаючи на яку можна отримати робочу візу.

Повний перелік документів для оформлення візи в Польщу можливо дізнатися на сайті ППВА або консульства Польщі, зателефонувавши до колл-центру чи відвідавши установу особисто.

Будь максимально уважні, так як згідно зі статистичними даними, більшість всіх відмов у видачі візи трапляються саме через неправильне оформлення документів або банальних помилок при заповненні анкети заявника! Також звертайте увагу на строки дії документів та довідок, так як деякі з них мають обмежений термін дії!

© 2019 visa-help.com.ua · Копирование материалов сайта без разрешения запрещено
Дизайн и поддержка: GoodwinPress.ru